Omgevingsvisie

Het maken van nieuwe plannen doen wij niet meer alleen, maar samen met onze bewoners en ondernemers. Jullie weten namelijk het beste wat Veendam nodig heeft. De afgelopen weken hebben jullie de kans gehad je mening te geven in onze wijkprikker.

We hebben ontzettend veel reacties gehad en daar willen we iedereen voor bedanken! Op basis van al deze reacties zullen wij de omgevingsvisie vormen. Wil je je beter begrijpen wat de Omgevingsvisie is? Op deze pagina lees je daar meer over.

Wat is een omgevingsvisie?

Hierin staat wat we op langere termijn in onze omgeving willen doen. We kijken naar verschillende onderwerpen. Denk aan ruimte, water, milieu, natuur, landschap, wegen en cultureel erfgoed. De balans tussen deze onderwerpen moet goed zijn. Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Als gemeente maken wij samen met jou, de inwoners en ondernemers, deze omgevingsvisie.

Uw ideeën zijn belangrijk

Als inwoner van Veendam heb je mogelijk ook zelf ideeën. Misschien heb je een plan voor een speelplek. Of je wil uitbouwen aan je eigen woning of bedrijf. Je plan kan doorgaan als dat voldoet aan de regels. Anderen in je omgeving mogen bijvoorbeeld geen overlast hebben. Draagt je plan bij aan een gezonde, veilige en fijne omgeving? Dan kun je straks sneller aan de slag. Met elkaar zorgen we voor een fijne omgeving.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op via info@veendam.nl. We zijn ook via Whatsapp bereikbaar: 06 – 12 21 45 19.


  • Kies een lettergrootte:
  • A
  • A