Ruimtecoaches

Wij, gemeente Veendam, geven inwoners en bedrijven meer verantwoordelijkheid bij onder andere bouwplannen. Iets waar jullie aan moeten wennen maar wij ook. Deze verantwoordelijkheid zorgt misschien voor veel vragen. Dat snappen we. Samen nadenken of in gesprek gaan over je plannen kan dan helpen. Praat er eens met een deskundige van de gemeente over: de Ruimtecoach.

Ruimtecoach

De Ruimtecoach is een medewerker van de gemeente die hier speciaal voor is opgeleid. De ruimtecoach informeert je over het aanvraagproces en geeft aan waar welke (wettelijke) informatie te vinden is, welk onderzoek uitgevoerd moet worden en welke stukken je nodig hebt voor het indienen van een aanvraag bij de gemeente. Kortom: de ruimtecoach helpt je bij het vinden van alle belangen die spelen rondom je initiatief.

De ruimtecoach helpt je door jou de weg te wijzen zonder de plannen voor je te maken of de haalbaarheid van je plannen in te schatten. Dat doen we bewust, zodat jij de regie hebt over je eigen initiatief en de aanvraag hiervan. De gemeente heeft een toetsende rol of alle belangen goed zijn meegenomen en afgewogen. Een gesprek met een ruimtecoach kan plaatsvinden waar jij wil. Aan je keukentafel of bijvoorbeeld in het gemeentehuis. Vanwege de Corona-maatregelen vinden de gesprekken tegenwoordig thuis plaats door gezamenlijk te (video)bellen.

Ruimtecoach Marije

Als Adviseur ruimtelijke ordening bij de gemeente Veendam hou ik me vooral bezig met de achterkant van bouwprocessen. Als Ruimtecoach help ik nu ook aan de voorkant. Zo help ik je dromen en wensen te realiseren door je te wijzen waar de lastige afwegingen liggen, zodat jij je plannen goed kan onderbouwen. Op voorhand toets ik niet en geef ik niet aan of iets wel of niet haalbaar is. Die verantwoordelijkheid ligt nu bij jou.

Heb je vragen of wil je meer weten over de rol als Ruimtecoach? Neem vooral contact met me op. Ik ga graag het gesprek met je aan.

Ruimtecoach Marieke

Sinds 2007 ben ik werkzaam bij de gemeente Veendam waar ik me altijd heb beziggehouden met de onderwerpen bouwen, vergunningen en ruimte. Daarom past deze nieuwe rol als Ruimtecoach goed bij me. Ik help je door de wirwar aan wetten en regelgeving heen met korte lijntjes, snelle acties en één aanspreekpunt.

Laat het me vooral weten als je nieuwsgierig bent geworden, of op zoek bent naar meer informatie. Ik ga graag met je in gesprek.

Meer weten? 

Neem contact met ons op via info@veendam.nl of telefonisch via 0598-652 222 en vraag naar één van de ruimtecoaches. 


  • Kies een lettergrootte:
  • A
  • A